Jürgen Newig (Biosfeer)

Jurgen Newig is geboren in Westerland auf Sylt op 30 maart 1941. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een pleegkind en vijf kleinkinderen. Afgestudeerd in 1960 aan het Gymnasium Westerland op de studies: Geografie, geologie, Duits onderzoek en geschiedenis.

In Kiel ontving hij zijn doctoraat in 1973 en in 1987 zijn habilitation. Hij is voormalig directeur van het Instituut voor Geografie van de Universiteit van Kiel vanaf 1984 en hij zit bij de werkgroep Didactiek in de geografie.

Academische onderwerpen: Coastal morfologie, toerisme geografie, culturele geografie van de continenten, cartografie, regionale focus: Sylt. Didactisch: Culturele Geografie van de continenten, interdisciplinaire aanpak in het huis, en sociale studies, media-educatie (educatieve films, overhead transparanten). Redacteur van de 10-volume filmwerk “cultuur continenten” in de Ernst Klett Verlag (gepubliceerd tot 2011 zijn 9 volumes).

Andere activiteiten zijn: Drager van de gouden eremedaille Hermann Haack VDSG, bestuurslid van de Archeologische Vereniging van Schleswig-Holstein, lid van het Proefstation Medisch Klimatologie Westerland / Sylt eV, lid van de Raad van Advies van de Vereniging voor Sleeswijk-Holstein Gechichte.

Hij heeft ook onderzoek gedaan naar de vraag of een tsunami in de Noordzee mogelijk is, samen met Dieter Kelletat

Bron: http://www.kulturerdteile.de/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: